Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Aktuelno Dr Sonji Kaišarević Dunavska nagrada za mladog istraživača godine

Dr Sonji Kaišarević Dunavska nagrada za mladog istraživača godine

  • PDF

Dunavska nagrada za mladog istraživača za 2014. godinu („Danubius Young Scientist Award“ 2014), uručena je 25. juna 2014. godine na svečanoj ceremoniji u Beču, dr Sonji Kaišarević, docentu doktoru bioloških nauka na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, kao i ostalim nagrađenim mladim naučnicima iz zemalja Dunavskog regiona. Nagrada je uručena u okviru trećeg po redu Foruma o strategiji EU za Dunavski region, na kome je dr Kaišarević imala i izlaganje.

Nagradu su dodelili Federalno ministarstvo za obrazovanje i istraživanje Austrije (BMWF) i Institut za Dunavski region i Centralnu Evropu (IMD), sa namerom da mlade istraživače podrže u njihovim naučnim aktivnostima.
Podsećamo, Konkurs za Dunavsku nagradu za mladog istraživača (Danubius Young Scientist Award) za 2014. godinu raspisuju Federalno ministarstvo za obrazovanje i istraživanje Austrije (BMWF) i Institut za Dunavski region i Centralnu Evropu (IMD), sa namerom da mlade istraživače podrže u njihovim naučnim aktivnostima koje su u direktnoj vezi sa Dunavskim regionom, ustanovljena je 2011. godine. Nagrada se dodeljuje mladim naučnicima iz svake od zemalja članica Dunavskog regiona (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Moldavija, Nemačka, Nemačka, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajna). Iznos nagrade je 1.200 EUR za svakog dobitnika. Kandidate za Dunavsku nagradu za mladog istraživača predlože njihova matična ustanova. Univerzitet može nominovati najviše jednog kandidata. Međunarodni žiri eksperata ocenjuje i selektira pristigle kandidature.

Napomena: Fotografija u prilogu - copyright:(c) BMWFW Austria/Willibald Haslinger
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com