Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA Muzika Teodora Stanković, glas za koji će se tek čuti

Teodora Stanković, glas za koji će se tek čuti

  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Trinaestogodišnja Teodora Stanković, polaznica Škole za popularnu muziku “Kulturno sklonište” u Novom Sadu, nekoliko godina učenica pevanje kod poznatog vokalnog soliste i profesorice pevanja u ovoj školi - Svetlane Cece Palade, nedavno je osvojila dva Gran prija na takmičenjima u Kazahstanu i Rusiji.

Veličinu ovih takmičenja i Teodorinog uspeha podržava činjenica da je u Kazahstanu učestvovalo više od 800, a u Rusiji oko 3.000 mladih solista. Pored ovih nagrada, Teodora je na festivalu u Podgorici dva puta bila proglašavana za solistu Podgorice, a Novosađani su mogli da je čuju i vide u glavnoj ulozi dečjeg mjuziklu “Eni”. Ovim velikim uspesima prethodio je Teodorin ozbiljan rad uz veliku podršku njene porodice.
Teodora Stanković pevanje uči od svoje treće godine, kada je upisana u hor “Zvončići”. Od devete godine aktivno pohađa časove pevanja, prvo u školi Aleksandre Radović, a poslednje tri godine u školi za popularnu muziku “Kulturno sklonište”.Odlična je učenica Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, a pored časova pevanja pohađa i MŠ “Josip Slavenski”.
Teodora se prema svojim časovima pevanja odnosi kao vrhunski sportista prema treninzima, jer zna da na taj način ulaže u svoju budućnost.
Verujemo da će joj se na tom putu otvoriti mnoga vrata, da će Teodora zapevati na velikim svetskim pozornicama i da će se njen dobar glas daleko čuti.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com