Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Najava Serbia Fashion Week može da počne

Serbia Fashion Week može da počne

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Kolekcije za jesen/zimu 2014 su spremne, program Serbia Fashion Week-a kompletiran, a publika već sa nestrpljenjem i kupljenim ulaznicama čeka početak prave modne zabave, koja se bliži. Serbia Fashion Week biće održan od 22. do 26. aprila u hotelu Park, u Novom Sadu. Interesovanje za Nacionalnu nedelju mode raste, a organizatori Serbia Fashion Week-a, ne prestaju da iznenađuju modne sladokusce.

Čarobnom otvaranju Serbia Fashion Week-a, 22. aprila doprineće velika zvezda svetske mode, Agatha Ruiz de la Prada, jedna od najvećih dizajnerskih imena današnjice, čije ime se nalazi među top 3 najpoznatija španska dizajnera i čiji brend traje više od 30 godina. Dobitnca je mnogih nagrada među kojima su Nagrada za Modnog Ambasadora (Fashion Ambassador Award), Nagrada Modni Oskar (Fashion Oscar Award) i druge. Svetski modni guru, gospodin Donald Potard, jedan od najuticajnijih ljudi iz sveta modne industrije, savetnik najpoznatijih modnih kompanija kao što su Paco Rabanne, Kenzo Takada, Donna Karan, Philippe Starck i drugih i bivši generalni direktor modne kuće Jean Paul Gaultier, održaće u petak, 25. aprila, predavanje u sklopu konferencije "Program razvoja modne i tekstilne izvrstnosti u Srbiji", a Nacionalnu nedelje mode ulepšaće i sjajni dizajneri iz Francuske, Češke, Poljske, Makedonije, Bugarske, Ukrajine, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Crne Gore, kao i istaknuti domaći dizajneri poput Marije Šabić, Zvonka Markovića, Bate Spasojevića, Milene Radović, Vasilija Kovačeva i Mladena Milivojevića – Barona.
Kao poklon fanovima mode i umetnosti, organizovan je Serbia Fashion Week, a kao poklon gradu Novom Sadu, 26. aprila u podne, biće organizovana sadnja jorgovana u Limaskom parku, koje će saditi poznate domaće i inostrane ličnosti. Od ove godine, partner Serbia Fashion Week-a je kompanija Miss Yu što predstavlja plod zajedničke saradnje, posredstvom ideje Vesne De Vinče u projektu ‘’Srbija Zemlja Jorgovana’’, inspirisana likom i duhom kraljice Jelene Anžujske. Po predanju, kralj Uroš I je zasadio i ‘’učinio’’ da cela dolina jorgovana kod Ibra procveta u trenutku kada je njegova nevesta Jelena stupila na tlo Raške.
Tokom ceremonije dodele nagrada, Serbia Fashion Awards dodeliće najistaknutijim učesnicima Serbia Fashion Week-a specijalnu statuu ‘’Jelena Anžujska’’ kao sećanje na njenu ulogu i doprinos našem narodu, a istovremeno podsećajući na bliskost i prijateljstvo sa narodom Francuske. Serbia Fashion Awards označiće i zatvaranje aprilskog Serbia Fashion Week-a uz retrospektivu svih revija i zanimljiv muzički program koji je za publiku pripremio bend “Frajle“.
Serbia Fashion Week ove godine ima i humanitarni karakter. Prikupljeni novčani fond biće usmeren na kupovinu aparata Histeroskop koja je potrebna Klinici za ginekologiju i akušerstvo Novi Sad.
Pored brojnih aktivnosti koje su organizovane pre i posle ove manifestacije, ističe se FASHION TAXI! Serbia Fashion Week, Reno i Inglot kozmetika obezbedili su devojkama pravi provod u ovim modnim kolima! Od 5. do 10. maja, u periodu između 16 i 20 časova, devojke će imati priliku da zaustave Fashion taxi na ulicama Novog Sada koji će ih besplatno odvesti na željeno odredište, a u taksiju će ih čekati iznenađenje - kozmetički stručnjaci koji će im davati savete o pravilnom šminkanju, kao i lep poklon koji daruje Inglot kozmetika. Fashion taxi je vrlo prepoznatljiv. Čim vidite reno vozilo koje na sebi ima oznaku Fashion taksi, uskačite unutra, zabavite se i uživajte u vašem danu.
Sve potrebne informacije o Nacionalnoj nedelji mode možete pronaći na sajtu www.serbiafashionweek.com.
Ulaznice za predstojeći serbia Fashion Week dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i putem sajta: www.gigstix.com. Inače, modne revije biće podeljene u blokove, dok se jedan blok sastoji iz revije jednog, dva ili tri dizajnera.
Jelena Galetin, PR


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com