Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Manifestacije Drugi Business Summit uz Gegula sajam turizma u Vrnjačkoj Banji

Drugi Business Summit uz Gegula sajam turizma u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Business Summit uz Gegula sajam turizma, hrane i pića, je poslovna manifestacija koja će se po drugi put održati u Vrnjačkoj Banji od 27. do 29 juna 2014. godine, u hotelu Breza. Organizatori manifestacije su Etno centar „Gegula“ i Centar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti iz Beograda, a pod pokroviteljstvom grada Kraljeva i Novog Pazara, Regionalne privredne komore Kraljevo i opština Vrnjačka Banja, Raška i Bogatić.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Indija, a domaćin, ambasadorka Indije, njena ekselencija Narinder Chauhan. Ove godine Busness Summit će se baviti pitanjima poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa ciljem da na ovakvom mestu okupi sve značajne ljude iz oblasti ekonomije i privrede, kao i političkog, kulturnog i tradicionalnog života Raškog okruga, Srbije i izvan granica naše zemlje kako bi se svetu predstavili, kroz delatnosti kojima se bave, zanate i kulturu koju neguju. Ovo je dobra prilika za susrete poslovnih ljudi i preduzetnika različitih profila. Želja je da ovaj skup doprinese boljem razvoju naše zemlje, njenoj promociji na najbolji mogući način Tokom tri sajamska dana, kroz četiri programske celine: Sajam brendova, Poslovna ideja, Neiskorišćeni potencijali Srbije (poljoprivreda, ugostiteljstvo i turizam) i Kulturno-istorijski vremeplov, učesnici će biti u prilici da na zanimljiv i jedinstven način predstave svoj biznis, tradiciju, kulturu, istoriju, steknu nova prijateljstva, ali i nove mogućnosti i ideje za poslovanje. Sajam će ove godine u žiži interesovanja doneti upravo rakiju, vino i hranu, taj skupoceni proizvod kojeg je nažalost u svetu sve manje, a upravo u tom sektoru domaći političari i analitičari smatraju da Srbija može da bude konkuretna.
Etno Centar Gegula, Sabor proizvođača agroprivrede Srbije - SPAS, Regionalna Privredna komora Kraljevo i Centar za strateška istraživanja Nacionalne bezbednosti Beograd, uz podršku gradova Kraljeva i Novog Pazara, opština Vrnjačke Banje, Raške i Bogatića i Turističke organizacije Vrnjačke Banje, organizuju Nacionalno takmičenje za najbolje rakije i vina - KUP VRNJAČKE BANJE 2014, koje ima ogroman značaj za razvoj proizvodnje rakije i vina u Srbiji i Republici Srpskoj.
Takmičenje se održava od 27. do 29. juna 2014 . godine, po strogim pravilima i uz prisustvo stranih posmatrača, kroz stručni i nepristrasni domaći i međunarodno priznati žiri. Prvi put na ovim prostorima na Nacionalnom takmičenju za najbolje rakije i vina KUP BRNJAČKE BANJE 2014. i publika će imati priliku da izabere svoje šampione, koji će takođe biti nagrađeni prigodnim nagradama.
Pravo da se takmiče imaju proizvođači rakije i vina iz Srbije, Republike Srpske i zemalja iz okruženja.
Preduzeće "Gegula" iz Kraljeva se nalazi u sastavu "Helga Group", osnovane 1992. godine i bavi se otkupom i preradom voća i povrća i proizvodnjom rakije. Milan Jovičić i njegova supruga Marija, nastavili su porodičan biznis, a proizvodnju rakiju unapredili, dali joj prepoznatljiv dizajn, ali i dalje proizvode rakiju onako kako su to radili i njihovi preci krajem XIX i početkom XX veka, od šljive crvene ranke šumadinke. ,,Gegula" je ime zaštićene robne marke najkvalitetnije srpske rakije koju ne treba posebno predstavljati. To su: Šljivovica, Prepečenica, Prepečenica - 10, Dunjevača, Kajsijevača, Jabukovača, Kruškovača, ali i Orahova rakija, Herbulada, Gegulada, Zlatija i najnovija Medula-Medovača, prirodna šljivova rakija prepečenica sa medom.
”I da se zna - ništa joj nismo uzeli, a ništa joj nismo ni dodali... samo smo joj ime dali - Gegula. Ostala je čista prava, prirodna. Kroz ovaj porodični program smo deo netaknute prirode pretvorili i u ukusne napitke .
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com