Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE Najava Najavljeni sajmovi turizma, gastronomije i vina na Novosadskom sajmu

Najavljeni sajmovi turizma, gastronomije i vina na Novosadskom sajmu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Po prvi put u novom terminu, od 10. do 14. aprila, na Novosadskom sajmu, održaće se 47. Međunarodni sajam turizma i Sajam gastronomije, sa Izložbom vina. Najavljeno je učešće 120 izlagača iz osam zemalja, koji će predstaviti turističke potencijale, a posetioci će biti u prilici da vide premijerne letnje aranžmane i uplate putovanja uz popuste koji će biti i do 20%.
Vojvodinu će od 45, predstavljati 33 opštine, koje će po uigranom konceptu prezentovati najbolje iz svog okruženja, bilo da se radi o tuističkim proizvodima ili o pružaocima turističkih usluga. Direktor Turističke organizacije Vojvodina, Gvozden Perković, je u vreme trajanja Sajma u Kongresnom centru “Master” najavio i održavanje edukativnih radionica.

-U Vojvodini ima preko 1.200 manifestacija koje su uglavnom vezane za hranu i tradiciju. Želeli smo da iskoristimo taj ogromni potencijal da ljude koji organizuju manifestacije, povežemo sa, pre svega Tehnološkim fakultetom, da ih naučimo kako da se ta hrana i ti proizvodi nađu u ugostoteljskim i turističkim objektima u njihovoj regiji i Vojvodini, jer to je ono što turisti traže - ne uniformu već nešto orginalno i posebno. Druga faza tog projekta je da ih naučimo kako da se udruže i kako da proizvode za tržište. Koristi su ogromne, pre svega ostanak na selu, moći će da žive od svog rada, skočiće cene nekretnina, smanjiće pritisak na grad - istako je gospodin Gvozden Perković.
Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević najavio je predstavljanje novosadskih festivala, kao i ture obilaska Novog Sada u vreme Sajma. -Predstavićemo sve događaje i manifestacije koji se dešavaju u Novom Sadu, imamo vinski nastup i bogat program plesnih grupa. Sajam je dobro mesto da se prestave predstojeći događaji u Novom Sadu - rekao je gospodin Knežević.
Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA, koja ove godine slavi 60 godina od osnivanja, Aleksandar Seničić izrazio je zahvalnost, pre svega, menadžemntu Sajma koji je udovoljio njihovim zahtevima za promenom termina održavanja ove manifestacije, jer svi argumetnti govore u prilog tome da je to termin koji svima onima koji se bave turizmom mnogo više odgovara. On je najavio da će 25 agencija članica asocijacije predstaviti svoju ponudu na zajedničkom štandu, pre svega za letnje aranžmane uz popuste i pogodnosti. U subotu, 12. aprila, za posetioce Sajma biće organizovana nagradna igra, gde će biti dodeljeno tri puta po dva aranžmana za dve osobe na različitim destinacijama. U petak i subotu na štandu YUTE će biti ogranizovani kursevi pripreme polaganja za vodiče i turističke pratioce, uz mogućnost popusta. Četvrtu godinu za redom, strateški partner Sajma je Delta generali osiguranje, a direktor Regionalnog centra "Vojvodina", Leonid Babić, smatra da je neophodno uticati na putnike da uzimaju polise putnog zdravstvenog osiguranja, kako se ne bi desilo da na putu ostanu bez medicinske pomoći, jer je cena lečenja u inostranstvu enormna za naše uslove. S tim u vezi predstavnici Delta generali osiguranja biće prisutni sve vreme trajanja Sajma na štandovima turističkih agencija partnera. Gospodin Babić je apelovao na medije da permanentno utiču na edukovanost stanovnoštva o nužnosti zdravstvenog osiguranja, o tome šta je to šta se dobija kupovinom polise zdravstvenog osiguranja.
U okviru Sajma gastronomije posetioci će svakoga dana moći da uživaju u Gastronomskom kutku, programu "Bogatstvo različitosti" koji predstavlja gastronomski milje Vojvodine, a na Izložbi vina će biti 20 vinarija. Po prvi put na Sajmu turizma učestvuju i privredne komore.
Sajam turizma i Sajam gastronomije sa Izložbom vina svečano će otvoriti 10. aprila u 11 sati, ministar privrede i regionalnog razvoja, gospodin Igor Mirović.
Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, a u subotu, 12. aprila, je porodični dan kada će cela porodica moći da poseti sajam sa jednom kartom koja košta 300 dinara.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com